16. svi 2011.

IZVJEŠTAJ BICIKLIJADA 15.05.2011


Po redovnom kalendaru rada za ovu godinu brdski biciklistički klub „FINISH“ iz Zenice je održao još jednu atraktivnu biciklijadu. Naime, po jako lijepom i sunčanom danu je oko stotinjak biciklista krenulo od centra grada kroz crkvice zatim pokraj Babine rijeke sve do izletišta u Babinu , u dužini rute oko trinaestak kilometara. Na biciklijadi su se pojavili učesnici raznih uzrasta te razne fizičke spreme i naravno sa gotovo svim vrstama bicikla od kojih su neki brdski, cestovni, dječiji, francuski, downhill, te oni sa korpama za subotnju pijacu a bilo je i bicikla koja se sa balkona skidaju samo par puta godišnje i taj put je baš za biciklijadu.

Na odredištu je usljedilo druženje razmjena utisaka poput onih ko je brže mogao , ko je zaostao ili gdje je ko nabavio svoj bicikl i ostalu opremu, zatim su usljedila nova poznanstva sreli se neki stari prijatelji, uz osvježenje i naravno uz molbe da se sljedeća biciklijada održi što prije uz što dužu rutu.
Glavni cilj ove Klubske aktivnosti je da se pored promocije biciklizma i bjega od mnogih uroka, BOBJEGNE NA ČIST VAZDUH, te da se svi na miru mogu provozati ne bojeći se automobila jer smo osigurali kolonu, ovim putem se zahvaljujemo MUP-u ZDK.
Sve je bilo u duhu radosti i prijateljske atmosfere, a što se tiće troškova pošto je sport u biti volonterizam, nismo dobili nikakvu pomoć ni od koga pa smo sami iz ličnih fondova pokrili sve troškove biciklijade, jer smo mi zaljubljenici sporta i zdravog načina života, to je od nas poklon za sve koji su došli i koji će doći na sljedeču biciklijadu, pa Vas sve opet pozivamo da vozimo skupa.
S poštovanjem, predsjednik Kluba Senad Džidić

Brdski biciklistički klub FINISH Zenica www.bbkfinish.blogspot.com
387 61 244 471, 387 61 838 134 bbkfinishze@yahoo.com
Raiffeisen bank 1610550004370076