8. tra 2012.

Izvještaj BICIKLIJADA 2012



IZVJEŠTAJ: BICIKLIJADA ZA SVE UZRASTE 2012
Dana 07. 04. 2012 u 11 sati startala je biciklijada u Zenici sa velikog parkinga na Kamberovića polju a broj ućesnika je bio na zavidnom nivou. Ovi m je BBK FINISH startao biciklističku sezonu Zenice a i dalje cijele Bosne i Hercegovine. Vrijeme nas je dobro poslužilo i vožnja je bila više nego ugodna, lagana uz pokoju temu usput o budućim turama to jest vožnjama.
Ućesnici biciklijade su bili raznih profila od najmlađeg Dudić Dina koji ima oko 4 godine, najstarijeg Šaban Čerima oko 70 godina, najatraktivnijeg Begić Amer, te najatraktivnijeg predstavnika Arcelor Mittala Zenica Šabić Tahira a momci koji su uložili veliku energiju da osvoje prehare su: pobjednik turbo šprinta Enver Nurković sa vrlo brzim refleksima a ništa manje važan pobjednik spore vožnje je Amar Kosić koji je uspio da održi koncentraciju do kraja staze.
Cijeli ovaj događaj je omogućio generalni sponzor biciklijade Arcelor Mittal d.o.o. Zenica i pokazao kroz svoje i naše dane zdravlja i zaštite da kontinuirano pokušava unaprijediti i održavati kvalitetan i suguran život u svakom smislu.
Organizator BBK FINISH tradicionalno svake godine pravi ovakve vožnje pri ćemu osim najava putem sredstava javnog informisanja obavješata i poziva na bicikijadu. Posebne mjere uvodi u osiguranje ućesnika a uz podršku službenih lica policijske stanice Zenica i svojih članova Kluba vrše nadzor cijele grupe duž kompletne trase biciklijade i pruža ekstra pomoć npr. brzi servis ili prilagođavanje tempa vožnje najsporijem članu biciklijade, izjavljujemo zahvalnost i službi Hitne pomoći koji su bili na raspolaganju.
Nakon svega želimo da se svi dobro odmore jer je ovo bila jedna od najbržih biciklijada od Zenice do Babina, hvala svima koji su nas podržali u bilo kojem smislu i najavljujemo uskoro nove vožnje ali i trke u našem gradu.


S poštovanjem, Senad Džidić