5. lip 2010.

IZVJEŠTAJ CRIKVENICA HRVATSKA (XCO PODBADANJ 2010)



Brdski biciklistički klub FINISH Zenica u daljnjem tekstu Klub je i ove godine bio učesnik trke u Crikvenici ODRŽANE 23.05.2010, a koja se boduje za KUP HRVATSKE 2010. Ove kao i prethodnih godina je bio jedini BBK klub koji je nastupio izvan granica naše zemlje, a pogotovo na ovako teškoj i zahtjevnoj utrci za koju se traže visoko istrenirani monti bajkeri tj. biciklisti, kvalitetna biciklistička oprema i da svaki učesnik ima važeču licencu koju izdaje međunarodna biciklistička asocijacija UCI, na utrci je svaki biciklista bio pračen GPS navigacijom što je stepenica naprijed u fer i sportskoj igri.

Ove godine iz naše zemlje tj. iz BBK FINISHA su nastupili biciklisti: Senad Džidić (21 mjesto u kategoriji ELITE M), Emir Baručija (26 mjesto u kategoriji ELITE M)i Asmir Odobašić (20 mjesto u kategoriji ELITE U23 M), zbog ograničenih finansijskih sredstava nismo mogli učestvovati sa više biciklista, što je naravno na našu štetu jer imamo kvalitetnih i spremnih juniora. Rezultat je ove godine bio znatno slabiji jer zbog recesije u prošloj godini a i početkom ove nismo nastupali a niti je bilo domačih utrka, trudimo se da to popravimo. Redovno treniramo, učestvujemo na svim utrkama u BiH, a imamo u planu i sami organizovati nekoliko utrka od kojih je prva MTB WEEKEND U ZENICI 2010, to je raznovrstan višednevni događaj za sve uzraste pa sve do utrke na kojoj očekujemo i goste iz susjednih zemalja.

Želimo da kažemo da u našoj lijepoj zemlji ima potencijala jako puno, kao što se vidi monti bajking je u ekspanziji što se ogleda u tome da smo mi prvi i najstariji brdsko biciklistički klub u BiH koji je registrovan 2003 godine a sada u 2010 godini srodnih Klubova ima 9 u raznim dijelovima Bosne i Hercegovine, ne trebamo naglašavati posebno da je FINISH i najaktivniji što se tiće organiziranja raznih aktivnosti kao što su BICIKLIJADE ZA SVE UZRASTE, XC (CROSS COUNTRY) UTRKE, BICIKLISTIČKE TURISTIČKE TURE, HUMANITARNE AKCIJE i drugo. U toku je i upis novih članova u Klub tako da pozivamo sve zaineresovane od 7 do 100 godina da nam se pridruže u mtb vožnjama i da se svako može nači u jednog od šest kategorija.